Ankesörden internet'e bağlan

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, kablosuz internet özelliğine sahip 2 bin ankesörlü telefonun montajına başladı. Cep telefonu, el bilgisayarı ve laptop kullanıcıları ankesörleri kullanarak internete yüksek hızda bağlanabilecek

Özelleştirme takvimi açıklanan Türk Telekom, bir taraftan bu çalışmalar için hazırlık yaparken diğer yandan da değerinin artışı için yeni teknolojileri bünyesine katmaya devam ediyor. Türk Telekom'un servisleri arasına kattığı en son teknoloji, taşınabilir bilgisayar (laptop), el bilgisayarı ve cep telefonu kullanıcılarının halka açık alanlarda kablosuz olarak hızlı ve kesintisiz internet teknolojisinden yararlanmasını sağlayan 'Wi - Fi'. Telekom bu servise 'Winet' adını veriyor.
Öncelikle alışveriş merkezleri, havaalanları, oteller, kafeler, parklar, marinalar ve üniversitelerde, Telekom'un sağlayacağı bu servis kullanılarak internete bağlanabilecek. Bu teknolojiden tüm laptop kullanıcılarının yanı sıra, WLAN diğer adıyla Wi - Fi teknolojisini destekleyen telefon ve el bilgisayarına sahip kullanıcılar yararlanabiliyor. Bu arada Telekom, yeni servisini ankesörlü telefonlar üzerinden de kulland ı r acak. Türkiye genelinde toplam 2 bin noktada kuru-lumuna başlanan ankesörlü telefonlar, aynı zamanda kablosuz internet için erişim noktası olacak.
Örneğin herhangi bir iş merkezine veya istanbul - Ankara arasında otoyola yerleştirilen bir ankesör, kullanıcılar için yüksek hızda internet bağlantısı sağlayabilecek. Telekom bunun yanı sıra, 68 bin yeni ankesörün montajını da başlattı. Böy-lelikle manyetik kartlı olan ve oll dukça fazla arıza yapan ankesörleıl yenileriyle değiştirilecek.

Şimdilik ücretsiz

Telekom'un henüz başında oldüuğu servisin yüksek hızda bir başka ifadeyle geniş bantta olması sayesinde, internet sörf ve e - posta hesabına bağlanmanın yanı sıra yüksek kapasitede dosya indirme ve gönder me işlemi de kolaylıkla yapılabilir. Winet'ten şu an itibariyle ücretsiz olarak yararlanılabilir.
Servis ücretlendirilmeye başlan- i dığında ön ödemeli kartlar veya kredi kartı ile ödeme yöntemleri kullandırılacak.
Aralarında istanbul Atatürk Havalimanı, Bilgi Üniversitesi, Swiss Hotel'in bulunduğu farklı erişim noktaları ve ayarlar için Telekom'un hazırladığı "winet.turktelekom.com.tr" adresi kullanılabilir.

Cep'ten çok daha hızlı

Winet'te internet bağlantısı Wi - Fi adı verilen kablosuz iletişim standardı üzerinden gerçekleştiriliyor ve kullanıcılar 50 -100 metre menzilde internete yüksek hızda bağlanabiliyor. Yani herhangi bir erişim noktası (hot spot) veya bu teknolojiyi destekleyen ankesörün menzili içine girildiğinde internete bağlanılabilecek. Bu teknolojinin avantajı, cep telefonundan internet bağlantısı sağlayan GPRS?den (Genel Paket Radyo Servisi) çok daha hızlı olması. Telekom erişim noktalarının kurulumu için Intel ile işbirliği yaptı. Bu teknolojiden Centrino işlemciye sahip laptop kullanıcıları herhangi budananıma ihtiyaç duymadan direkt olarak internete bağlanabiliyor. Diğer laptop kullanıcıları ise WLAN kartı ile bu teknojiden yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber